Ziraat Türkiye Kupası çeyrek ve yarı final kuraları çekildi. Fenerbahçemiz çeyrek finalde Bursaspor ile eşleşti. İlk maç 3 Şubat Çarşamba günü Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda, rövanş müsabakası ise 10 Şubat Çarşamba günü Bursa ****** Stadı'nda oynanacak. Fenerbahçemiz çeyrek finali geçtiği takdirde, Manisaspor-Denizlispor maçının galibiyle yarı finalde karşılaşacak.
İstanbul Sheraton Otel'de yapılan Ziraat Türkiye Kupası çeyrek ve yarı final kuralarının çekimine gruplarında ilk 2 sırayı alarak çeyrek finale yükselen Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor, Bursaspor, Denizlispor, B.Ş. Belediyespor ve Manisaspor'un temsilcileri katıldı. Antalyaspor'un ise kurada temsilcisi yer almadı. Kura çekiminde Fenerbahçemizi Sportif Direktörümüz Aykut Kocaman temsil etti. Kura sonucu çeyrek final eşleşmeleri şöyle oluştu:
1. maç B.Ş.Belediyespor-Trabzonspor
2.maç Antalyaspor-Galatasaray
3.maç Fenerbahçe-Bursaspor
4. maç Manisaspor-Denizlispor
Esas olan Kupayı kazanmak
Kura çekiminden sonra bir değerlendirme yapan Sportif Direktörümüz Aykut Kocaman, "İlk kuralar çekilirken söylediklerimden farklı düşünmüyorum. Bizim için gruplar, kuralar çok çok önemli değil. Elbette her takıma saygı duyuyorum ancak Fenerbahçe çok uzun zamandır bu kupadan uzakta ve önemli olan Fenerbahçe'nin bu kupayı kazanması. Bursaspor güçlü bir takım. Ligin ilk yarısında iyiydiler. Ayrıca dün oynadıkları Sivasspor maçını da izledik. Bu maça hazırlanmak için çok kısa bir süremiz var. Yine söylüyorum bizim için önemli olan kupayı kazanmak. Turu geçmek en büyük amacımız olacak. Esas olan tek amaç ise kupayı kazanmak. Bu turdan sonraki Manisa-Denizli karşılaşması veya başka bir takım önemli değil. Tek amacımızı kupayı kazanmak. Fenerbahçe bu kupayı kazanmayalı 26-27 yıl oldu. Uzun bir hasret dönemi var. En büyük amaç kupayı kazanmak" şeklinde konuştu.
Final 5 Mayıs'ta oynanacak
Kupada çeyrek final ilk maçları 3 Şubat Çarşamba, rövanşları ise 10 Şubat Çarşamba günü oynanacak. Kuraya göre 1.maçın galibi 2. maçın galibiyle, 3.maçın galibi de 4. maçın galibiyle yarı finalde karşı karşıya gelecek Yarı final ilk maçları 24 Mart Çarşamba, rövanşları ise 14 Nisan 2010 Çarşamba tarihinde oynanacak. 2009-2010 sezonu Ziraat Türkiye Kupası Şampiyonu olacak takım ise 5 Mayıs 2010 tarihinde oynanacak final maçı ile belli olacak